FROTTIR ALAPSZABÁLY

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

Mi a Frottír? Kik azok a frottírok (frottírkák)?

A Frottír Alkotócsoport Egyesület biztosítja tagjai - társadalomkritikai gondolkodásmóddal fűszerezett - művészeti alkotóközösségként való együttműködését. Feladatunknak érezzük a közvélemény figyelmét ráirányítani korunk kulturális és társadalmi problémáira, valamint ezek összefüggéseire.

Célunk, hogy egyre több saját projektötletet valósíthassunk meg és más szervezetekkel összefogva, illetve pályázati lehetőségeket kihasználva fejezzük ki mondanivalónkat.

Céljaink megvalósítása érdekében különböző művészeti akciókat szervezünk – lásd: projektek – illetve csatlakozunk olyan közösségi és kulturális, civil megmozdulásokhoz, amelyek közel állnak a Frottír szívéhez.

 

Hogyan lett a Frottír? – történelem

2006 tavaszán plakátpályázaton indult egy baráti társaság. Olyan hatékony volt az együttműködés, hogy kedvet kaptak további művészeti és ötletpályázaton is megmérettetni képességeiket. A csapat tudatosan választott olyan pályázati lehetőségeket, amelyek a fentebb leírt szemlélettel összeegyeztethetőek.

 

2007 nyarán bejegyezték a Frottír Alkotócsoport Egyesületet, mint közhasznú civil szervezetet. A taglétszám bővült és bővül továbbra is, ahogyan megvalósult és folyamatban lévő – immár saját - projektjeink száma is szépen gyarapszik.

 

Mit csinál egy frottír? Mit tesznek a frottírok együtt?

Frottírnak lenni mindegyikünk életében meghatározó állapot. A korai időszak plakátterveit követően egyre több mindenben próbáljuk ki magunkat. Csináltunk már együtt fotó-képregényt, rövidfilmet, dekorációt, gerilla akciót, kiállítást, dokumentumfilmet, plakátot, street artot, honlapot. (Továbbra is ajánljuk a projektek menüpontot.)

Akik frottírok

A frottírok főállásban mindenféle nagyon érdekes dolgot csinálnak, van köztünk tervező, grafikus, tanár, filmes, épületgépész, hangmérnök, pultos, rendezvényes. A közös bennük többek között a kreativitás kifejezésének igénye, és nem utolsósorban a tennivágyás - attól halad a szekér, ha toljuk!

 

Akik bíznak bennünk

Több szervezettel ápolunk kapcsolatot, akikkel közösen valósítunk meg egy-egy ötletet. Nekik is szeretnénk megköszönni, és bemutatni őket, íme: